Самоков

Самоковските депутати в действие

narodno sybranieМария Галчева

Миналата седмица екипът на „Самоков 365” организира посещение на народните избраници в парламента. Всички, до един, се отзоваха на поканата. Нашата цел е да проверим какво са успели да направят до този момент и каква конкретика виждат по отношение на града ни.

Не е за подценяване фактът, че 43 в НС Самоков постави своеобразен рекорд по реализирани мандати на наши съграждани, макар те да са от различни политически сили. За обикновения човек, каквито сме всички ние, няма никаква разлика по отношение на това кой е в опозиция, кой е управляващ. Нас ни интересува ще има ли реална полза от тяхното пребиваване там и каква ще бъде тя.  Към тях поднесохме комплект от въпроси, които бяха пречупени през тяхната сфера на работа.

Поредица интервюта ще продължи в няколко броя, защото събрахме голям обем информация.

Тази „инспекция” от наша страна ще продължи и занапред, когато вече ще изискаме от народните представители да подемат своя кауза, свързана със Самоков и респективно със самоковци и ще настояваме тя да се изпълни.

Тази седмица началото слагаме с Ирена Коцева, една от най-активните жени на града на Зографите в НС, която вече втори мандат /вече като част от управляващата коалиция/ представя ПП ГЕРБ Самоков на депутатската първа линия.  Върху нея пада много голям процент на очакване, защото е зам.-председател на  Комисията по регионално  развитие, благоустройство и местно самоуправление, а за региона е изключително важно да има силно лоби в тази насока – най-малкото инфраструктурата, която води след себе си инвестиции, води туристически поток, води много неща.

Ще издадем само една малка любопитна подробност – оказа, че никой от нашите не е ял митичното депутатско кюфте, което ние потърсихме и в стола на НС

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close