Слайд категория

Самоковските гимнастички с първи отличия за годината

 2Добри новини за самоковската аеробика дойдоха от португалския град Кантанеде, където се проведе Световна купа за мъже и жени и Международен турнир за подрастващи от същия ранг.

213 състезатели, представители на страната – домакин, Великобритания, Франция, Русия, Естония, Испания, Унгария, Чехия и България се включиха в надпреварите. Българският тим бе съставен от 3 гимнастички на „Самоков” и две на „Левски Йова”, водени от старши наставника Калоян Калоянов. Анита Гаврилова и СинтияМари Ангелова попаднаха в борба за влизане във финалната осмица. В квалификациите Анита бе с втора оценка, а Синтия зае 12-та позиция. При разпределяне на класирането от 1-во до 8-мо място Анита се класира четвърта. На четвърто място, непосредствено след медалистките се нареди и тройката на България в състав: Анита, Синтия и Емилия Будинова. Момичетата бяха с трета оценка, но равният сбор на две формации, заели 2-ро място ги остави без медал. Най-голямата радост дойде от ансамбловото съчетание, изпълнено от група в състав: Анита Гаврилова, Синтия-Мари Ангелова, София Вададжийска, Емилия Будинова и Мари Босилина. Три от гимнастичките са състезателки на самоковския клуб по аеробика. Те получиха най-висока оценка и се окичиха със златните медали.

Това бе първото за годината състезание по спортна аеробика и донесе първите отличия. „Доволен съм от представянето” – заяви треньорът Калоян Калоянов. „Това беше важно състезание – за да се види какво можем и къде сме спрямо другите, на какво трябва да наблегнем при подготовката. Мога да кажа, че нашите момичета стоят доста добре” – сподели още той. Очакванията са за нови медали и още по-успешно представяне на следващото състезание, кръг от Световната купа, което ще се проведе от 20 до 24-ти март във Франция.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close