РегионалниСамоковСпорт

Самоковските борци се завърнаха със седем медала от Стара Загора

„Самоков 365“

За 11-ти път Стара Загора беше домакин на Международния турнир по борба „Динко Петров”. Сили премериха над 150 състезатели в двете категории – класическа и свободна борба за кадети /2004-2005/ и момичета /2006-2008/.

Турнирът се проведе в два поредни дни – 23 и 24 септември при закрити врати и спазване на противоепидемичните мерки срещу Ковид 19. Това беше и причината за оскъдното чуждестранно участие, коментираха организаторите от клуб „Берое”. Самоков отново беше представен от КБ „Рилски спортист”.

При момичетата самоковските състезатели успяха да завоюват едно сребърно отличие в лицето на Десислава Иванова /кат.62 кг./ и три бронзови, спечелени от Антония Боринарова /кат.46 кг./, Стефани Лазарова /кат.50 кг./ и Илинка Стефанова /кат.62 кг./. При кадетите Добрин Даркев се класира на 2-ро място в категория 80 кг., а Андон Стефанов и Спас Петров станаха трети съответно при 65 и 71-килограмовите. С доброто с представяне те успяха да завоюват поредните медали и защитят престижа на самоковската школа.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close