БизнесРегионални

Самоковска фирма с престижно отличие за „Продукт на годината”

„Самоков 365”

Самоковската фирма „Си Комерсиал 7” беше удостоена с престижната награда „Продукт на годината”. Тя е за успешно реализирана иновация, а продуктът грабнал отличието е руло „Свежест”. По този начин самоковската компания, която е утвърден производител на сладки неща, както в страната, така и извън граница, се присъединява към международен екип от мениджъри, награждавани през последните 30 години в 40 страни за разработването на нови иновационни продукти. Серията е избрана от българските потребители като „Продукт на годината” в своята категория.

„Продукт на годината” е първата и най-голяма световна награда за иновации в продуктите и услугите, която от 2016 година вече е и в България. Тя е фокусирана върху новостите на пазара. Наградата има цел да помогне не потребителите да се ориентират в морето от стоки и услуги и да ги насочи към новите и най-добри иновативни продукти.

Методологията на участването в конкурса изисква компаниите да изпращат своите иновационни продукти, които са лансирани на пазара през последните 18 месеца, считано от юни 2015. След това експертно жури, с председател проф. Христо Катранджиев, разглежда всички кандидатури. Като водещо е мнението на потребителите. Потребителите избират победителите. Проучването на потребителите се осъществява чрез най-голямото потребителско изследване у нас – Nieslen Bulgaria. Над 2000 купувачи на стоки и услуги попълват онлайн въпросник. Продуктът с най-висок вот във всички отделни категории получава престижното отличие. Като кандидатстването може да стане с неограничен брой продукти.

Фирма „Си Комерсиал 7”, заедно със собственика Сотир Немов, специалист връзки с обществеността Христина Лазарова и технолозите решават, че продуктът, който може да представи най-добре фирмата са рулата „Свежест”.

„Рула „Свежест” са иновативен продукт, създаден за последователите на здравословния начин на живот. „Свежест са рула без аналог на българския пазар, произведени от българска компания в собствената й фирма. Голям плюс, който ни нареди сред най-добрите е липсата на консерванти, както на аромати и оцветители. Предлагаме рула „Свежест” в четири вкуса: смокиня, праскова, шипка и синя слива.  Приготвят се по специална рецепта, плод на умението на технолози и отдел „Качество”. „Свежест” се отличава с традиционния за марката “Doma” вкус на домашен сладкиш”, обясниха специалистите, част от производствения процес.

Победителите ще бъдат наградени на специална церемония, която ще се състои на 27 април в Sofia Event Center, от 19:00 часа.

Tags

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close