Общество

Самоковска фирма на работно посещение в Москва

Самоков 365

Първите две фирми от Софийска област се възползваха от възможността за работно посещение в Центъра на промишлеността на Република България в Москва, което Областният управител Илиан Тодоров и заместник-директорът на Центъра Цветозар Генчев се ангажираха да организират по време на среща с бизнеса от региона, която се проведе през месец октомври.
Сред компаниите, които първи изявиха желание за посещение бяха „Транссървиз” – оперираща с сферата на хранително-вкусовата промишленост и самоковската фирма-картофопроизводител „Рай-Агро” ЕООД. Мая Велкова – Нелчинова – началник на отдел РРУТ в Областната администрация придружаваше техните представители в Москва. Визитата е част и от дейностите, които предвижда споразумението за сътрудничество между Областната администрация и Центъра на промишлеността. Тя цели да запознае компаниите с условията, които предлага Центърът, както и с регулациите за осъществяване на търговска дейност на територията на Руската федерация.Представителите на бизнеса се срещнаха с Любомир Николов – директор на Центъра на промишлеността и с неговия заместник Цветозар Генчев. Те им представиха възможностите, които предлага Центърът за наемане на представителна, търговска и складова площ, за организиране на изложения и други събития.
Ръководството на Центъра на промишлеността на Република България в Москва беше организирало за бизнеса от Софийска област и посещение на „Фуд сити“ – най-голямото тържище за продажба на едро и дребно на всякакви видове стоки – плодове, зеленчуци, ядки, месо, риба, козметика и други стоки на селското стопанство, както и изделия на хранително-вкусовата и леката промишленост. Тържището е разположено на площ от 124 хектара, обслужва ежедневно над 2 000 товарни камиона и има стокооборот от над 2,5 млн. тона на годишна база. То е и мястото за връзка между доставчиците на стоки и търговските вериги в Русия. Заместник-директорът на „Фуд сити“ се срещна с българския бизнес, след което фирмите от Софийска област бяха запознати с разнообразните възможности на тържището от служител от международния департамент, който разведе делегацията и отговори на всички възникнали въпроси. Визитата в Москва на представителите на бизнеса от Софийска област продължи до 26 ноември.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close