Обща категорияОбществоРегионални

Самоковската фирма „Си Комерсиал 7 “ – част от сдружението „Задруга за чисти храни“

Сдружението „Задруга за чиста храна“ вече е официално учредено, интерес към неговата кауза са проявили над 40 производители от всички браншове – зърно, месо и млекопроизводство, хлебарство и сладкарство, производство на билки, напитки и други. Организацията беше юридически учредена във Велико Търново, на  20 януари. Членовете на УС на сдружението представиха целите на организацията пред журналисти в пресклуба на БТА в града. На пресконференцията, Филип Хайвазиан – председател на седемчленния Управителен съвет сподели, че сдружението ще работи за връщане на здравето на българите, като акцент в дейността ще е създаване на култура на хранене сред подрастващите. Интерес към партньорство със „Задруга за чисти храни“ прояви Центърът за обществено здраве и анализи към Министерството на здравеопазването, който реализира програма за здравословното хранене на децата и учениците. Заедно с Комисията за закрила на детето работят по въвеждането на часове по здравословно хранене в училищата.

Членовете на Задругата ще подготвят своя кошница с продукти еталони, които максимално да съответстват на здравето на потребителите. Членове на „Задруга за чисти храни“, споделят, че най-важният принцип в дейността им ще бъде лоялността към клиента. Продукти на Задругата ще се сертифицират и ще носят логото на сдружението, а също така ще разкрият и отделни щандове в търговски обекти за предлагането им, като в по-късен етап ще разкрива и собствени магазини.

Самоковски представител и част от „Задруга за чисти храни“ е фирма „Си Комерсиал 7“, с управител Сотир Немов, поставяща акцента върху добрите продукти и метод на приготвяне. В началото на 2017 година фирмата беше отличена с престижната награда „Продукт на годината”, която беше за успешно реализирана иновация. Акцентът в надпреварата тогава също беше върху здравословния начин на живот. А руло ”Свежест” беше отличено без аналог на българския пазар.

„Голяма част от крайния потребители иска да купува продукт, който е здравословен, по възможност да съдържа всички хранителни стойности и да е евтин. По тази причина, ние като  български производители решихме да направим тази Задруга, за да се опитаме заедно и взаимно да си помогнем, защото в нея има производители на лимец, на брашно, на суровини, на опаковки, които работейки взаимно, да се опитаме да направим цената на качествената българска храна добре приемлива от пазара. Това означава, че всеки по линията ще направи не някакви отстъпки по качеството, а по собствената си печалба. Затова решихме да го кръстим Задруга, защото не измерваме обема на компанията, а полезността на това, което ние произвеждаме за крайния потребител – негово величество клиента“, коментира Сотир Немов.

От „Си Комерсиал 7” планират Ден на отворените врати, с цел да покажат същинския работен процес във фирмата по сектори. Той ще е насочен предимно към ученици, за да усетят работната атмосфера и да разберат защо най-важният критерий е качеството и здравословната храна.

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close