Спорт

Самоковската колоездачка Виктория Гончева с първо място от Гърция

Анна Манова

През изминалия уикенд /1.04-2.04.17г/ в град Тирнавос, Гърция, се проведе Националният шампионат по планинско колоездене, в категория спускане /DH/. В надпреварата взеха участие едни от най-добрите български състезатели. Сред тях беше и таланливата самоковка Виктория Гончева. Тя е на 16 години и е възпитаничка на ПГ „Константин Фотинов”. Виктория се справи отлично с трудните препятствия по трасето и завърши на първо място в нейната категория.

Преди началото на колоездачния сезон в България, Виктория Гончева вече може да се похвали със злато от Гърция. Като отличното и представяне се основава на добрата подготовка преди сезона, успяла е да натрупа сила и издръжливост. Качества, които са изключително полезни на карачите. Наред с това е нужна добра техническа и психическа подготовка, които също са гарант за качване на стълбичката сред най-добрите. Виктория определи трасето като уморително, с каменисти участъци и на места на завоите доста изровено. Но това го прави по-атрактивно и предизвикателно.

Следващите предизвикателства за нашето момиче са градски серии в България в края на месец април, а през май – Европейска купа в Словения.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close