Регионални

Самоковската болница ще работи по 100 клинични пътеки през 2017 г.

„МБАЛ-Самоков” ЕООД сключи договор с НЗОК за оказване на болнична  медицинска  помощ съгласно НРД 2017 по 100 клинични пътеки, 12 амбулаторни процедури към отделенията по хемодиализа, хирургия, вътрешни болести, травматология и ортопедия, акушеро-гинекологично, физиотерапия и рехабилитация, анестезиология и реанимация, както и за една клинична процедура „Диализно лечение при остри състояния“.

В извънболнична  медицинска помощ лечебното заведение има сключен договор за клинична лаборатория, където и досега се извършват имунологични изследвания, туморни маркери, хормони. Също така клинична микробиология, предлагаща пълен спектър от изследвания от доболнична помощ и клинична патология с набор от цитологични и хистобиопсични изследвания. Включени са също така ВСМД от пакет“ Образна диагностика“, физиотерапия и рехабилитация с пълен пакет дейност и високоспециализирани дейности от „Кардиология” – ЕКГ Холтер мониториране, сърдечно–съдов тест с натоварване, доплерова сонография и непрекъснат 24-часов запис на АН (Холтер моноториране). Тази дейност ще се извършва от „МБАЛ-Самоков“ ЕООД и заплаща от НЗОК с направление издадено от ОПЛ или специалист.

Подробна информация за извършваната медицинска дейност е поставена във всяко отделение, на регистратурата на болницата, раздадена е и на ОПЛ и специалистите в поликлиниката.

Related Articles

One Comment

  1. САМОКОВСКАТА БОЛНИЦА ОСТАВА БЕЗ МЕДИЦИНСКИ СЕСТРИ, САМО ЗА ТАЗИ СЕДМИЦА 3 ОТ МЛАДИТЕ И МОЖЕЩИ СЕСТРИ НАПУСКАТ И ОТИВАТ В СОФИЯ НА РАБОТА. СЕСТРИ НАД 70 -75 ГОДИНИ
    ОСТАВАТ НА РАБОТА?????
    АНЕСТЕЗИОЛОГ ТУ ИМА – ТУ НЯМА, ТОВА ЗАЩО НЕ ГО ПИШЕТЕ?
    ВЪПРОС НА МЕСЕЦИ Е ДА ЗАТВОРИ ОБЩИНСКАТА БОЛНИЦА.
    БИВШАТА ДЕПУТАТКА СИ СВЪРШИ ДОБРЕ РАБОТАТА – ВОДИ Я КЪМ ФАЛИТ, НО МОЖЕ БРАТОВЧЕДА ТАКА ДА Е НАРЕДИЛ.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close