РегионалниСамоков

Самоковската болница посрещна Бабинден с 269 родени бебета през 2017

Анелия Балабанова

На Бабинден в МБАЛ-Самоков. Традицията отново беше спазена и ден след 21-ви януари специалистите от Родилно отделение се събраха по повод отминалия празник на родилната помощ. След встъпителните думи на д-р Снежана Троева, приветствие към колегите си отправи д-р Пламен Спасов – началник на АГО. С данни той направи равносметка на свършеното и дейността през изминалата година. 269 са проплакалите в самоковската болница мъничета, в това число и една двойка близнаци.

Статистиката сочи, че с  26 е повече броят на родените момчетата. 955 жени са преминали като пациенти през отделението и са били лекувани. Част от данните са и извършените операции – общо 182. „Бъдете здрави, силни и търпеливи” –  пожела  управителят на болницата д-р К. Ковачка към хората, помагащи на новия живот да се появи. Всички те са един задружен екип, който посреща заедно предизвикателствата в работата. Кметът Вл. Георгиев обеща, че Общината ще продължава да помага и в бъдеще за подобряване на условията, при които се раждат бебетата. През тази година се очакват нови придобивки, сред които и родилна маса.

В края на тържеството Симона Дончева поля ръцете на присъстващите специалисти от АГ отделението в знак на уважение от името на всички родилки. Самата тя е станала наскоро майка за втори път.  Празникът завърши с пожелания за повече работа и бебета в следващите дни и месеци.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close