Регионални

Самоковската библиотека участва в играта „Твоят път към библиотеката”

Самоков 365”

 

Общинска библиотека „Паисий Хилендарски” участва в играта „Твоят път към библиотеката”. Това е фотоконкурс, организиран от фондация „Глобални библиотеки – България”. В него се дава възможност на обществените библиотеки да подсилят посланието от поставените преди година над 900 указателни табели страната по проект „Пътят на библиотеката”. В Самоков също бяха сложени няколко на ключови места в града. Конкурсът протича в социалната мрежа фейсбук.

В играта могат да се включат всички библиотеки в страната. Условието е само представители на институцията или приятели на книгите и библиотеката да се снимат около табелата, която посочва пътя към библиотеката, и да добавят свое уникално послание чрез което да се привлекат още посетители.

Снимките се качват в специално приложение на фейсбук страницата на фондацията    (https://www.facebook.com/glbulgaria/app/451684954848385/ ), след което всеки желаещ може да подкрепи чрез гласуване своята предпочитана библиотека. Срокът за гласуване е до 3 ноември /включително/. Голямата награда в надпреварата е мултимедиен проектор, който ще отиде при библиотеката, чиято снимка с послание е събрала най-много гласове. Снимката на самоковската библиотека е под формата на сърце, като в него освен указателна табела, в центъра са две от най-младите попълнения в колектива на библиотеката. Посланието е: „Сърцето на града”.

Инициативата „Пътят към библиотеката“ стартира на 28 септември 2016 г., като началният й етап обхваща 650 библиотеки в 166 общини в цялата страна. В рамките на проекта се поставят табели „Библиотека“ като част от инфраструктурата от знаци и указания към пътната мрежа в населените места.

Победителят от играта ще бъде обявен по време на второто издание на форума „Библиотеките днес”, който фондация „Глобални библиотеки – България” организира между 9-11 ноември в София. На форума ще бъдат връчени и първите годишни награди на фондацията.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close