ОбществоРегионални

Самоковката Лилия Георгиева стана съдия на годината

Самоков 365

Самоковката Лилия Георгиева – част от Специализирания наказателен съд стана „Съдия на годината” в Националните награди за правосъдие. Те се проведоха за седма поредна година като част от благотворителния бал на юристите. В категорията се бориха още зам.-председателят на Районен съд – Пловдив Диляна Савова, председателят на Районен съд – Кубрат Албена Великова и председателят на Районен съд – Белоградчик Божидарка Йосифова. Наградата връчи Богдана Желязка от Българска съдийска асоциация.

Интернет

Името на Лилия Георгиева е познато в магистратските среди. Припомняме, че тя беше районен прокурор на РП-Самоков. Преди това пък заемаше длъжността съдия по вписванията при РС-Самоков.  С решение на Висшия съдебен съвет и предложение на председателя Мариета Райкова от месец януари 2012 г. става част от Специализирания наказателен съд. Към настоящия момент съдия Георгиева има 22 години юридически стаж. Участвала е в обучения в страната и в чужбина свързани със съдебната практика на ЕСПЧ, международни стажове в Братислава, Мадрид, Палермо, Страсбург и др. В професионалната й биография фигурират специализации на теми, свързани с организираната престъпност, кибертероризма, международното съдебно сътрудничество по наказателноправни въпроси, пране на пари, специални разузнавателни средства и др.

Като съдия е докладчик по едни от най-тежките дела, внасяни в Специализиран наказателен съд по обвинителни актове на Специализирана прокуратура, отличаващи се с огромен обем и фактическа и правна сложност. Сред тях са това срещу Гриша Ганчев и Димитър Желязков – Митьо Очите.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close