Общество

Самоковката Деница Каймаканова беше сред финалистите в Първите годишни награди за фризьори

Анна Манова

Самоковската млада фризьорка Деница Каймаканова взе участие на Първите годишни награди за фризьори You Are The First. Конкурсът за първите по рода фризьорски призове се организира от Christian of Roma и Inetrcoiffure България. Той се провежда в рамките на юбилейния Международен фестивал на прическата и красотата в София, който по традиция събира най-добрите в бранша. Това е една възможност за фризьори от цялата страна да покажат какви творци са.

Престижните награди, които бяха определени като първите по рода си фризьорски Оскари, бяха разделени в 10 категории. Като най-големите сред тях включваха обучения в Калифорния и Милано. Водещи на престижното събитие бяха познатите ТВ лица от „Господари на ефира” Димитър Рачков и Васил Василев – Зуека.

За да участват в конкурса фризьорите са изпратили снимка преди и след използването на продукти от бранда, който организира събитието. След това жури отсява избраните. Това е първият етап на селекцията на кандидатите, която е приключила на 15 септември. Вторият етап на конкурса се проведе на 30 септември, събота, по време на юбилейното издание на Международния фестивал на прическата и красотата Sofia Hair Fashion Show, където финалистите имаха възможността да покажат работите си на живо пред жури за всяка една от категориите. В състава на всяка от комисиите присъстваха бележити представители на бранша, медиите, модната индустрия и шоубизнеса. Третият етап на конкурса You Are The First е самото награждаване, където по време на бляскава церемония на 30 септември в зала EFE на хотел „Маринела” бяха обявени имената на победителите за всяка от категориите.

 

Младата самоковка Деница Каймаканова взе участие в престижния конкурс. Тя е фризьор от шест години. За модел в конкурса избира своята клиенка – Ели Георгиева, която е учителка в СОУ „Отец Паисий”. Около пет часа отнема на Деница да подготви прическата, като това става предварително в салона й. Тя се спира да направи боядисване, балеаж и прическа. След това в готов вид се представят пред комисии от международно признати стилисти, което има за задача да оцени финалистите.

Участниците в различните категории на ALFAPARF, BES, SEXY HAIR и “Млад талант” на списание YOU представиха своите модели. Сред шестте финалисти в категория „Млад талант” беше и самоковската фризьорка Деница Каймаканова. „За мен това беше едно незабравимо преживяване, което ми даде стимул да продължа да вървя напред и да се развивам все повече и повече. Щастливка съм, че обожавам това, което правя”, сподели Деница Каймаканова. Тази награда се присъжда на млади и талантливи фризьори на възраст между 18- 30 години. И е с цел да се насърчават младите хора в професията. Наградите бяха връчени на официална церемония в края на септември.

 

 

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close