Общество

Самоковката Виктория Недялкова с приз RESPECT

Анна Манова

Самоковката Виктория Недялкова беше отличена с приз RESPECT 2017. Това се случи на церемония, състояла се в края на месец юни. Отличието, както подсказва и името, е израз на уважение към личност, която е направила някакво значимо добро дело и то е било забелязано.

Виктория Недялкова беше номинирана във връзка с участието и в инициативата „Към върха”. В „Към върха” са включени още съпругът й Захари Недялков, който е планински спасител и техният приятел Николай Герев – рехабилитатор. Това е доброволческа инициатива на хора, обединени от идеята да помагат за изкачването в планината на деца и младежи в неравностойно положение. По този начин им се вдъхва доза кураж и оптимизъм, че мечтите могат да станат реалност, въпреки превратностите на съдбата. И тримата инициатори са влюбени в планината. Интересното е, че Захари Недялков е носител на приза „Татко на годината 2016”.

Наградата на Виктория Недялкова беше връчена от Дани Росенов, салонен управител на комплекса, в който се проведе церемонията. „Тази награда показва, че са ни забелязали. Всъщност в „Към върха” участници сме трима приятели, които правим всичко заедно. В този смисъл наградата е обща. Тя се връчва на хора, които се занимават с доброволчески инициативи, правят нещо хуманно и благотворително. Имаше отличени в различни сфери на обществения и културния живот, направи ми впечатление, че сред тях имаше и деца. Едно момиченце си беше пускало максимално дълго косата с цел да я дари след това. Хубаво е, че някой те оценява, а може да послужи и за добър пример и стимул за други хора”, сподели пред в. „Самоков 365” Недялкова.

 

Церемонията по връчване на наградите RESPECT се организира за четвърти път от Асоциацията на брюнетките в България. На нея се събра скромна, но важна за лечението на младия писател Иво Христов сума, на когото предстоят в идните дни преглед в Германия и вливане на лекарство на обща стойност 15 000 лв. Всеки, който има желание и възможност, може да подари малко здраве на момчето по банков път: BG47BPBI79404078032501 – Иво Ивов Христов, или с дарителски смс – DMS IVO на 17 777.

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close