Слайд категория

Самоковец се самоуби демонстративно в х-л „Шипка”

Hotel shipka1 resizeСнощи /19.06/ в хотел „Шипка”, гр. София, се е разиграла истинска трагедия. Мъж на около 50 години от Самоков е сложил край на живота си е в една от хотелските стаи.

Самоковецът е имал в себе си пушка, с която е извършил самоубийството. Смята се, че тя е била наследена от баща му, който е бил ловец. Преди злополучното събитие той е бил в Самоков, решили е да хване автобус за София и да си наеме стая точно в хотел „Шипка”, обяснявайки на семейството си, че излиза по работа. От стаята е позвънил на свои близки приятели за няколко финални думи, казал им е къде се намира в дадения момент и споделил идеята да сложи край на живота си, след което прекъснал разговора. Познатите веднага набрали 112 и съобщили за намеренията на приятеля си, подозирайки, че говори за сериозни действия, а не става дума за някаква безвкусна шега. Но вече било късно.

По непотвърдена информация изборът на мястото за самоубийството не е случайно. Хотелът е част от Изпълнителна агенция „Военни клубове и военнопочивно дело”, към които е работил до преди седмици мъжът. Той е с дългогодишен стаж в сферата на туризма, като обслужващ персонал в хотел „Олимп”, в к.к Боровец. Хотелът е на пряко подчинение на Агенцията и Министерство на отбраната, които преди няколко дни са прекратили трудовите си правоотношения с него и останалите му колеги в бранша.

Познати на самоубилия се мъж споделиха, че той е казвал пред тях, че обмисля да сложи край на живота си, което съвсем естествено те не приемали като сериозно намерение и често го успокоявали, че нещата ще се наредят.

Вероятно мястото на самоубийството е преднамерено и демонстративно. По непотвърдена информация самоковецът оставил и предсмъртно писмо, в което обяснява действията си.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close