Общество

Самоковци се срещнаха лично с Румен Радев

„Самоков 365”

Двама самоковци имаха възможността да се срещнат с новия президент на РБ Румен Радев. Това е традиционен прием, който държавният глава дава всяка година по повод Деня на българската просвета и славянската писменост и култура.

Официалното събитие се състоя навръх 24 май от 18:30 часа в Националния исторически музей. Сред поканените бяха главният библиотекар на Общинска библиотека „Паисий Хилендарски” Албена Ихтиманска и ресурсният учител в СУ “Отец Паисий” Георги Зафиров. Гости бяха учени, изявени учители, журналисти, писатели, артисти, политици и депутати. По традиция тържеството беше уважено от дипломатическия корпус.

Г-н Зафиров повече от 10 години  работи към Регионалния ресурсен център – София област. За постигнати отлични резултати в работата си с деца и ученици със специални образователни потребности, през 2016 г. е удостоен с почетен знак “златен” на Община Самоков.” Албена Ихтиманска е дългогодишен служител на библиотеката в Самоков, под чието ръководство книжният фонд непрекъснато се обогатява. Тя, заедно с колегите си, работят по различни проекти, свързани с модернизирането на институцията и превръщането на библиотеката в приятно и предпочитано от всякакви възрасти място.

„Официалният прием при президента се проведе в Националния исторически музей. Имаше много журналисти, писатели, учители, музиканти, културни дейци, дипломати, политици. Срещата е традиционна, правена и от предишните държавни глави. В самото начало един ученически хор изпя химна „Върви, народе възродени”, а след това беше словото на президента. Беше много тържествено събитие. И вълнуващо преживяване. Имаше коктейл, като голяма част от него беше в двора на НИМ. Г-н Радев, заедно със съпругата си, приемаше поздрави в залата, в която се намира панагюрското съкровище”, сподели за поканата си и събитието главен библиотекар Албена Ихтиманска.


Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close