Регионални

Самоковец в националния отбор по математика

Georgi-DimitrovГеорги Христов Димитров, ученик от  ПГ „Константин Фотинов“  спечели бронзов медал във финалния кръг на третия международен турнир „Математика без граници“. Състезанието се проведе  в гр. Несебър и в него участваха 800 ученици  от 1 до 12 клас от България, Русия, Азърбейджан, Казахстан, Узбекистан, Турция и Мексико. За да бъдат допуснати до финалния кръг, учениците трябва да са спечелили поне два медала от предварителни  три състезания, които се провеждат през  годината.

Това е пореден успех за Георги, който през изминалата учебна година получи купа „Математическа звезда за 2016 година“, след като участва във всички математически състезания, организирани от Съюза на математиците в България и Министерството на образованието и науката. В организираното онлайн състезание по математика и информатика „Бобър“ в групата 6-7 клас Георги Димитров се класира на 6-то място от 235 участници, а в състезанието на Vivacognita –„Viva Математика с компютър“ е на второ място.

От новата учебна година Георги ще бъде ученик в Софийската  математическа гимназия, тъй като е включен в националния отбор по математика.

 

 

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close