Спорт

Самоковецът Янко Ташев взе първо място в Сърбия

Ianko 2Въпреки лятната пауза в Републиканския шампионат по мотокрос, юли и август се очертават доста динамични и “горещи” мотокрос месеци за българските състезатели на международно ниво. Традиционно месец юли започва с шести кръг на Европейския шампионат по мотокрос, който за четвърта поредна година се провежда на писта „Гайч”, Глобаре, Сърбия.

Както обикновено Европейският шампионат в Сърбия е комбиниран с Източноевропейския шампионат, пети кръг от началото на сезона. Интересно е съревнованието в класовете МХ 1,МХ 2 и МХ.

На 6-7 юни се проведе състезанието по мотокрос в Сърбия, където самоковецът Янко Ташев взе първо място в категорията МХ 2. Общият брой на участниците надхвърля 100, а в категорията на нашето момче са се представили 18 състезатели от Румъния, Сърбия, Турция, Хърватия, Унгария, България. Чрез отличното си представяне Янко Ташев излиза на първо място във временното класиране за Източноевропейската купа.

„ Доволен съм от представянето си. Всичко мина както трябва, без големи трудности. И това състезание карах със стария си мотор, защото новият ми се повреди и няма части. Това до известна степен ме затруднява, но се справих. И на това състезание имаше силна конкуренция особено от хърватска страна, но по време на първия манш се получи дефект с мотора му. Следващото състезание предстои на 28.07 в Черна гора”, споделя Янко Ташев.

След състезанието в Сърбия, българските мотокросисти от класовете МХ1, МХ2 и МХ, ще се отправят към Босна и Херцеговина на 27-28 юли, за шестия кръг от шампионата, след което за тях ще има пауза от близо месец, преди рестарта на шампионата, които ще бъде през септември в Самоков.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close