Култура

Самоковецът Кристиян Захариев сред отличените в първия национален конкурс за комикси

MladostСамоков 365

Талантливи деца от цялата страна са отличени с награди от първия национален конкурс “Аз и моят град” – комикси, създадени от деца. Победителите са определени от жури в състав: Петър Станимиров, Румен Чаушев, Даниела Ненчева и Полина Борисова. Конкурсът е част от проект, реализиран с финансовата подкрепа на национален Фонд “Култура” и с подкрепата на Община Сливен, фирма “Импресия”, фирма “Адком”, Сдружение СРОК, ФРМС /Фондация за реформа в местното самоуправление/, сливенски училища, школи по изкуствата и приятели на галерията.

Голямата награда в пета възрастова група отиде при 15-годишния Кристиян Захариев, възпитаник на Школата по изобразително изкуство „Наум Хаджимладенов” при читалище „Младост 2003” – Самоков. Останалите наградени бяха Мария Георгиева – 16 г. от НХГ-Сливен, класирана на първо място, Анахид Хулиян – 9 кл. НХГ- Сливен (второ) и Мима Стоянова НХГ-Сливен, която беше класирана трета.

Ръководителят на школата Иван Шуманов не скри задоволството си от поредното признание. „Пожелаваме още успехи на изключително талантливия Кристиян, той често получава първите места, успех на всички деца от Читалище „Младост” и техните родители, които редовно помагат и са съпричастни към нашите дейности. Желаем също успех на организаторите на конкурса поради невероятния интерес, който той у децата” – споделиха от ръководството на читалището. Темата „Аз и моят град” бе много идейна и със сигурност предизвика у децата интерес да се запознаят в детайли с историческите и културни ценности на нашия град.

 

 

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close