РегионалниСпортСпорт

Самоковецът Ивайло Стоянов триумфира в Sandanski Open 2017 II

Илиян Чалгънов

Ивайло Стоянов от Самоков и Стефка Бончева от София спечелиха титлите в последния за годината турнир на семейната тенис СПА верига „Уикенд тур“ Sandanski Open 2017 II. Надпреварата събра участници от Бургас, Варна, Шумен, Враца, Пловдив, Самоков, София, Сандански и Петрич и въпреки че организаторите пуснаха допълнителни места за участие, схемата не побра всички желаещи. В турнира се включиха 40 мъже и 20 жени, а свободните места бяха запълнени преди два месеца.

Борбата за титлата при мъжете беше много по-оспорвана, като с отлична игра се откроиха Росен Марков, Костадин Панов, Ивайло Стоянов, Кирил Стоянов и Димитър Атанасов. Росен победи трудно Кирил, а на полуфиналите и Димитър, като по този начин се класира за финал още в първото си участие в Sandanski Open. Другият финалист беше Ивайло Стоянов, който успя да се реваншира за загубата седмица по-рано от Костадин Панов. Двамата направиха истински спектакъл със страхотни разигравания, като публиката аплодира почти всяка точка. Срещата се игра на осветление, което видимо повлия на бургазлията Марков, а Иво показа по-стабилна игра и взе мача с 6:3. Така купата отиде в Самоков. До този момент и двамата финалисти нямаха участие в Sandanski Open, като Ивайло Стоянов беше дебютант и в „Уикенд тур“.

„За пръв път участвах в тази верига и съм приятно изненадан – каза шампионът след победата. – Впечатлен съм от онлайн системата за резултатите, която улеснява много играчите. Само „Уикенд тур“ предлага тази възможност, която е съчетана и с отлична организация. Дойдох с цялото семейство и сме много доволни. Играх много тенис и следващата година пак ще се включа. Най-сериозният ми конкурент за титлата беше Костадин Панов, който е от Сандански и познава настилката отлично. Той ме затрудни най-много, макар и на полуфинала. Коце ми е много добър приятел, той ме покани да участвам в турнира и заради него се включих в „Уикенд тур“. Играли сме много пъти, но този път победата беше за мен. Останалите участници също бяха на ниво. Взех титлата, защото съм в много добра форма. Тази година имам много победи и успехи. Тук показах постоянство, стабилност от основна линия и добър сервис. Ако имам време ще стана редовен участник в „Уикенд тур“.

Шампионите при дамите и при мъжете получиха ваучери от „Баболат“ и нощувка за двама в „Интерхотел Сандански“.

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close