РегионалниСки и зимни спортовеСпорт

Самоковецът Гьошарков ще се бори за квота за Пьончан 2018

Христиана Видинова

Тази година Пампорово ще бъде домакин на кръговете от Европейския тур по фрийстайл, където националът ни Петър Гьошарков ще вземе участие непосредствено след световното в Сиера Невада (Испания). Нашето момче гони топ 30. При още едно влизане в първите 30, самоковецът има шансове да събере нужните точки за ранглистата, които да му осигурят квотата. На сметката си той има вече едно записано 27-о място в „Маунтийн Ризорт“ в САЩ, в началото на февруари. „С Петър Гьошарков са свързани надеждите за българска олимпийска квота на зимните игри в Пьончан 2018г. в сноуборда слоупстайл“ – сподели треньорът му – Христо Ахтаподов на пресконференцията, която се проведе в средата на седмицата.

За стартовете в Пампорово при мъжете ще се борят Гьошарков и Симеон Митрев. До момента има кандидати от 3 континента – Азия, Европа и Америка. Общо 120 състезатели ще се спуснат по трасето „Мечи чал“, което е с дължина 560 м и е много технично. Сред листите попадат едни от най-известните имена, а именно Ерик Бауман и Брайън Дейвис, които ще пристигнат от Х Games.

Пампорово е кандидат за старт от Световната купа по сноуборд слоупстайл още през 2018 г. Решението ще бъде взето през май на конференция на ФИС в Словения.

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close