ОбществоРегионалниСамоков

Самоковецът Владимир Кръстев сред най-добрите български бегачи от маратона във Валенсия

„Самоков 365“

Страхотно представяне направи самоковецът Владимир Кръстев от участието си в супер маратона „Тринидад Алфонсо“. Той се проведе в началото на декември във Валенсия. В него участие записаха 39 българи, като най-добър сред тях е нашият състезател от „Рилски атлет“. Негов треньор е Костадин Чифлиджанов.

34 – годишният самоковец Владимир Кръстев успя да запише време от 2:41:06 часа, като по този начин подобри личния си рекорд от маратона тази пролет във Виена с цели 17 минути.

От декември месец миналата година Кръстев тренира по-сериозно лека атлетика, като преди това е имал увлечение към нея и споделя, че е бягал повече за удоволствие. Завършва „Психология“ в СУ „Св. Климент Охридски“, непосредствено след това заминава за Англия. Завършва Университета „Лийдс“ със специалност „Маркетинг и реклама“, занимава се с IT. След пандемията прекарва повече време в България. И така от миналата зима редовно тренира на ролбана в Спорното училище в Самоков заедно с Костадин Чифлиджанов. На маратона в Амстердам през 2021 година завършва за 3:17:37 часа, а през април тази година във Виена „слиза“ под трите часа с време от 2:58:18 часа. До началото на този декември, когато поставя личен рекорд от участието във Валенсия.

 

 

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close