Предприемачи

„Самел 90” АД с иновации на Пловдивския панаир

Панаир 2014.2 JPGСамоков 365

Седемдесетото издание на Международния технически панаир в гр.Пловдив се проведе от 29 септември до 4 октомври 2014 . Панаирът е сред най-авторитетните делови форуми за инвестиционни стоки и технологии в Югоизточна Европа и в него се представят постиженията на световни лидери в областите: машиностроене, автомобили, транспорт, информационни технологии, софтуер, електроника и електротехника, строителство, химия, енергетика, екология и други.

„Самел-90″ АД участва с модерни разработки, подчинени на идеята за ефективно използване на ресурсите и опазване на околната среда.

Сред тях са осветителите на база мощни светодиоди. Осветителите са признати за енергийно ефективни продукти, означени са с клас А и тридесет и един модела от тях са включени в списъка с допустимите категории материали и оборудване по схемата „Енергийна ефективност и зелена икономика”. Списъкът включва предварително одобрени материали и оборудване, които са директно допустими за финансиране по програмата

hhtp://www.beeciff.org/cms/bg/content/list-eligible-material-and-equipment

Осветителите представляват интерес както за представители на общинските власти, така и на частни инвеститори, предвид последователно провежданата от няколко години у нас политика на „зелените обществени поръчки” и насърчаване на мерки по енергийна ефективност.

Както е известно в момента фирма „Самел-90”АД, като подизпълнител на

фирма „ЕТРА LUX” Испания по Международен фонд „Козлодуй”; Мярка 5 „Високоприоритетна проектна линия за енергийно ефективно улично осветление” , изпълнява договор за подмяна на улично осветление в пет общини в страната: Габрово, Севлиево, Дупница, Добрич и Чепеларе, като общо ще се подменят 11000 бр. улични осветителя.

Представи се иновативна камина на пелети. Камината е разработка, защитена с полезен модел от„Самел Дизайн” ООД и внедрена в производство и пусната на пазара от „Самел-90″ АД през 2013 г. Камината е малка – мощност от 8 кWдо 10kW, с въздушна риза и автоматична операционна система. Предназначена е за осигуряване отоплението на едно домакинство, но може да бъде използвана и в офиси, магазини, места за настаняване и подслон и др. Предимството на тази камина е високото КПД, бързото загряване на отопляемите помещения и значително по-малката инвестиция за осигуряване на уред за отопление в сравнение с други отоплителни инсталации. Новият, иновативен елемент са монтираните отражателни плочи между външните капаци и стените на горивната камера. Отражателните плочи имат функцията да насочат инфрачервените лъчи обратно към стените на горивната камера и по този начин да повишат температурата в нея. Вместо инфрачервените лъчи да бъдат разсеяни, те се връщат за повторно използване.

Не на последно място сред новостите, предизвикали интерес е разработеният от „УОТЪР  ФЮЕЛ  ИНЖЕНЕРИНГ  БЪЛГАРИЯ” ООД и внедрен в производство от „Самел-90″ АД оксиводороден генератор за двигатели с вътрешно горене. Това е първият съвместен проект в областта на водородните технологии, които предлагат алтернативни методи за получаване на енергия за решаване на проблемите на човечеството, свързани с изчерпване на природните горива и замърсяването на околната среда.

 

Като търговец, осигуряващ затворен цикъл на производството, „Самел-90″ АД представи и възможностите на своите отделни производствени мощности. Всички представени продукти на електрониката, инструменталното, механично, леярско, производство на техническа керамика, галванотехника, бакелити, пластмаси и гуми демонстрират високо качество, постигнато с най-съвременни технологии и при ефективно използване на ресурсите.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close