ОбществоРегионалниСамоковСпорт

Ръководството на „Рилски атлет” излезе с официален отговор защо Крамарска не тренира в общинската зала

„Самоков 365”

Днес ръководството на спортен клуб „Рилски атлет” свика пресконференция в отговор на интервю, публикувано в нашия вестник в бр. 6 от 15 февруари със заглавие: „Шампионката Изабел Крамарска: „Недоумявам как може да уча в Самоков, да се състезавам в самоковски клуб и да нямам право да тренирам в общинска зала”. Срещата се проведе е спортната зала на клуба.

В публикуваното от нас интервю със самоковската лекоатлетка тя споделя за трудностите, които среща в родния си град и невъзможността да тренира в залата, от която е тръгнала. Но достъп не и е предоставен. Вместо това нашата шампионка се подготвя по улиците или парковете. На страниците на вестника ни тя сподели разочарованието от парадоксалната ситуация. Доказателство за полаганите от нея усилия в спорта са множеството титли и медали, които са с адрес Самоков. На срещата, която я касае пряко Изабел Крамарска не бе поканена.

Началото на пресконференцията започна с историята на клуба и средствата, които са инвестирани за подобряването на условията на залата.

„Настоящата спортна зала в миналото беше дърводелски цех.  След промените тя беше почти занемарена и трябваше да предприемем спешни мерки за подобряването на сграда, като първо бяха изчистени над 10 кубика дървен материал. В последствие бяха вложени доста средства, които бяха само от клуб „Рилски атлет”. Ремонтирахме изпочупените прозорци, основен ремонт беше извършен на покрива.  Оборудвахме залата с помощни материали и тренировъчни средства. Изградихме санитарни възли и съблекални, нужни за нормален тренировъчен процес. Всичко е с наши средства, 60 хиляди лева, без помощ от Общината”, заяви Чифлиджанов на старта на пресконференцията. От срещата стана ясно, че в залата предстои изолиране на стените и покрива, както и изграждане на газова отоплителна инсталация.

След това думата взе председателят на УС Славейко Гергинов. Той обясни пред присъстващите, че Изабел Крамарска е тяхна бивша състезателка, която решава да напусне клуба с идеята да сложи край на спортната си кариера. От ръководството споделиха, че в последствие са научили, че Изабел е картотекирана в друг клуб в София. А след това става част от сегашния си клуб „Димитър Вучков – Вучето”.

„За този клуб аз лично разбрах наскоро. Този клуб няма дейност на територията на града, няма състезатели и треньори. Общината също не знаеше, че има такъв регистриран клуб на нейна територия. Когато се пише, че самоковска шампионка е оставена да тренира на студа искам да кажа, че тя първо е стартирала кариерата си от първи клас при нашата треньорка. За да стане шампион е достигнала до нива именно в нашия клуб. Редът за трениране в залата се заявява с писмена молба до УС на клуба или до Общината. Такова искане до нас и Община не е подавано. Ние не можем да знаем кой какви намерения има и как иска да тренира. В момента заедно с нас тренират и клуб „Чамкория”, съобразено с програмата. Не е коректно някой да заявява, че е оставен да тренира на студа, без да си е направил труда да го заяви” , сподели председателят на УС Славейко Гергинов.

Изабел Крамарска вече подготвила съответните документи с искане за ползване на залата. Тя и родителите й очакват щастлива развръзка като се надяват тя да продължава да носи медали именно за самоковски клуб и Самоков.

 

 

 

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close