Седмицата

Ръководството на ОДМВР- София се срещна с кметовете на общини в Софийска област

odmvrСамоков 365

В заседателната зала на Областна администрация на Софийска област бе проведена работна среща на ръководството на ОДМВР- София с кметовете на 22-те общини под председателството на областния управител Росица Иванова. На срещата присъстваха още зам.- областният управител Емил Атанасов и главният секретар на областната управа Мая Цанова.
Ръководството на ОДМВР-София в лицето на директора старши комисар Мариета Иванова, заместник- директора, началника на отдел „Разследване” и началниците на сектор „Охрана на обществения ред и териториална полиция” и „Пътна полиция” представиха на вниманието на кметовете отчет за дейността на дирекцията за първото тримесечие на 2015г. в съпоставителен анализ за същия период на 2014г. и отговориха на зададените към тях въпроси.
Старши комисар Мариета Иванова запозна накратко присъстващите с данните за отчетния период, характеризиращи се с намаление на общия брой регистрирани престъпления и увеличение на разкриваемостта.

Постигнато е и  7-процентно увеличение на разкриваемостта на  кражбите, което се дължи на предприетите активни и комплексни мерки за противодействие на битовата престъпност: проведени 144 специализирани полицейски операции, регулярни беседи със самотноживущите хора в малките и отдалечени населени места, интензивен обмен на информация между отделните районни управления, раздвижени графици на патрулите, ежеседмични срещи на началниците на районни управления с жителите на селата, както и с кметовете и кметските наместници с цел запознаване от първо лице с конкретните проблеми и трудности в района.
Зам.- директорът на ОДМВР-София комисар Димитър Машов запозна общинските кметове с по-значимите разкрити престъпления през първите три месеца на годината, извършителите на които са задържани и вече с повдигнати обвинения: отвличането с убийство в Елин Пелин, убийството в Правец, неутрализирането на 8-членна организирана престъпна група, извършила десетки кражби на територията на Драгоман, задържани дилъри и купувачи по време на наркосделки в Ихтиман и Своге, грабежи в Самоков и Ботевград и др. Значими резултати са постигнати и при противодействието на съхранението и разпространението на акцизни стоки без бандерол – общо 310 560 къса цигари без акцизен бандерол, иззети от началото на годината.
Комисар Надя Стефанова, началник на отдел „Разследване”, очерта основните приоритети в работата на разследващите полицаи и благодари на кметовете за оказваното от тяхна страна съдействие.
Оповестени бяха също така предприетите допълнителни мерки и създадена организация за гарантиране сигурността на гражданите по време на Великденските празници, засиленият контрол и планирани полицейски операции за ограничаване предпоставките за настъпване на тежки пътнотранспортни произшествия и нарушения на Закона за движение по пътищата.

По нейна инициатива още от този месец старши комисар Иванова започва провеждането на лични срещи с всеки общински кмет с цел обсъждане на възникнали проблеми, съотносими с дейността на съответното районно управление и предприемане на съвместни мерки за своевременното им отстраняване.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close