ОбществоРегионалниСамоков

Ротари клуб – Самоков с дарение за Центъра за социална рехабилитация и интеграция

„Самоков 365“

Ротари клуб – Самоков направи дарение за Центъра за социална рехабилитация и интеграция за лица и деца с увреждания в Самоков.

„Клетка на Роше“ на стойност 3240 лева закупи за нуждите на Центъра за лица и деца с увреждания местният Ротари клуб в навечерието на най-светлите празници – Бъдни вечер и Коледа. Ежегодно клубът организира благотворотилен коледен бал за набиране на средства за различни инициативи. За съжаление епидемичната обстановка вече втора година не позволява това да се случи, но това не спира работата на клуба в обществена полза. Затова със собствени средства членовете на Ротари в Самоков закупуват „Клетка на Роше“, която ще бъде от изключителна полза за ползвателите в центъра.

Медицинското оборудване служи за извършване на определени активни видове упражнения облекчаващи или ненатоварващи позиции. Физиотерапия или рехабилитация на „Клетаката на Роше“ се прилага при наличие на фрактури, претоварване, обездвижване, след оперативна намеса, след инсултни състояния и др. Медицинското оборудване разполага с различни атрибути – на мрежата се закачват система от въжета, куки, ролки, гъвкаво платно и тежести, представляващи различни видове комбинации, подходящи за активно раздвижване.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close