Обща категорияРегионалниСамоков

„Ротари клуб“ – Самоков раздаде ежегодните си награди за даровити деца  

„Самоков 365“

Членовете на „Ротари клуб“ – Самоков раздадоха днес /31 май/ ежегодните си награди за талантливи деца, с постижения в областта на науката, спорта и изкуството на територията на Община Самоков. Това са даровити деца, получили – първи, втори и трети места или медали на конкурси, олимпиади и състезания на областно и национално ниво в различни области. Събитието се проведе в Ритуалната зала в града,.

Основната цел на наградите „Ротари“ е почитане значимостта на таланта, труда и успехите на тези ученици през учебната година, както и показване на техния пример на всички останали деца, родители и учители. Откриването бе с подготвена програма от възпитаниците от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ и с поздрав от страна на ДВГ „Медени звънчета“ към ОУ „Митр. Авксентий Велешки“.

Тази година наградени са дванадесет ученици. Те получиха грамоти и парични награди, връчени от президента на „Ротари“ – адвокат Екатерина Вададжийска.

Отличена е четвъртокласничката Ивет Бързанова от ОУ „Димчо Дебелянов“, с. Говедарци. Сред отличените е Марио Матиканов. Той е ученик в 11 клас в СУ „Никола Велчев“. Десетокласничката от ОбУ „Неофит Рилски“ Красимира Славчева също получи награда. Награда получи и петокласникът от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ Иван Алексов. Една от най-малките наградени е Полина Бакрачева, която е в 1 клас в СУ „Отец Паисий“. Грамоти и парични суми получиха още шестокласничката от ОУ „Христо Максимов“ Йоана Христова, Деяна Шевченко, която е в 12 клас в ПГ „Константин Фотинов“, Димитър Рогачев, който също е възпитаник на ПГ „Константин Фотинов в 11 клас, четвъртокласникът от НУ „Станислав Доспевски“ Павел Марков, Ванеса Кроснева – 10 клас от ПТГ  „Никола Вапцаров“, четвъртокласничката Радостина Славова и Йоана Чепилова – седмокласничка от ОУ „Митрополит Авксентий Велешки“.

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close