Общество

Ротари клуб – Самоков награди пет изявени самоковски деца и младежи

Анна Манова

Пет изявени самоковски деца и младежи получиха финансови награди от Ротари клуб – Самоков. Това се случи на 25 септември /понеделник/ от 18:00 часа в Ритуалната зала. Средствата са събрани на миналогодишния благотворителен коледен бал на ротарианците и с единодушно  мнение на всички членове, е взето решение те да бъдат разходени за самоковски ученици, показали отлични научни постижения в природните науки.

Екатерина Вададжийска, която е член на Ротари клуб – Самоков, обяви имената на наградените деца и класиранията им в различните национални и областни състезания. „Важно е да отдадем значимост на тези деца, за да им покажем, че вярваме в тях. Те трябва да бъдат пример за останалите. Това е малък знак на внимание”, поясни Вададжийска.

Награда получи единадесетокласникът Светослав Иванов от ПГ „Константин Фотинов”, който успешно се класира на второ място в Национален конкурс по немски език, с класен ръководител и подготвящ учител Стефанка Митрева.  Валентина Клисарска също е сред отличените, тя е ученичка в 12 клас в ПГ „К. Фотинов”, с класен ръководител Радостина Радойкова. Валентина има първо място в Националния ученически конкурс „Не се гаси туй, що не гасне”, участва с реферат по космически изследвания на тема: „Принос на българските учени в космическите програми”. Третата награда беше връчена на Деяна Шевченко. Осмокласничката от ПГ „К. Фотинов” има първо място в Областен кръг по математика. Класен ръководител е Албена Въжарова. Отличена беше и Радост Туджарска, която в момента е 12 клас в СОУ „Отец Паисий”, с подготвящ учител Борислава Стефанова. Радост има второ място в национален конкурс за компютърна рисунка, колаж и фотография  „Виртуална пролет”, първо място от конкурс за компютърна рисунка „Приказките”, получила е специална стипендия от фондация „Комунитас”, има стипендия за участие в международен лагер на английски език, стипендиант е на Община Самоков за литературни постижения, организатор на форум за кариерно развитие. И най-малката сред наградените от Ротари клуб е Радина Огнянова. Тя е в 7 клас в ОУ  „Митр. Авксентий Велешки” и има първо място в Областен кръг на олимпиада по история, първо място в Областен кръг по математика и второ място в Националното състезание „Моята Родина”. Класен ръководител на Радина е Славея Петрунова.

Наградите бяха връчени от почетния президент на Ротари клуб – Самоков Христо Белстойнев, който им пожела още много научни успехи. Поздрав за наградените и за присъстващите бяха подготвили момичетата от „Кати денс”, с ръководител Катрин Митева и ФТА „Самоков”, с ръководител Борислав Искрев.

 

 

 

 

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close