Общество

„Ротари клуб” проведе традиционния си благотворителен бал

ротари4Анна Манова

„По-голямо щастие е да даваш, отколкото да получаваш”, на тази мисъл се основава една от главните цели на ротарианското общество – хуманитарна дейност в служба на обществото. В изпълнение на тази цел „Ротари клуб” обединява и свързва лидери от различните професии и призвания.

Всяка година около Коледа се провежда традиционен бал, чиято основна цел е да се съберат пари за различни благотворителни каузи. Тази година балът в Самоков се състоя на 5 декември, а събраните средства ще бъдат дарени на ученици от ОУ „Христо Максимов” и на тези от ПГ „Константин Фотинов”.

Президентът на клуба Райко Масларски поздрави всички присъстващи като обобщи основните цели на ротарианството, което включва реализиране на непрестанно обновяване. Стремежът е да се създаде среда за младите хора и бизнесмени, които да работят върху принципите на ротарианското общество.

„Дейността на нашия клуб е обвързана с дейността на ротарианското общество по света, съдейства си с други клубове в България и до голяма степен се основава на дейността ни за нашия град Самоков, където протича нашият живот и реализация. Всички сме съпричастни в нашата обща благотворителност. Всички даваме част от топлината си за учениците в град Самоков”, каза Райко Масларски.

Най-малките гости на тържеството се погрижиха за доброто настроение на присъстващите. Това бяха група „Fire steps”, възпитаници на ОУ “Христо Максимов” с
ръководители Спасова и Ахтаподов. Децата изпълниха няколко песни, в съчетание с танци, както и станалата вече химн на малчуганите песен „Детска планета”.

Сред гостите, уважили благотворителното събитие, бяха асистент – дистрикт-гуверньорът Гергов, кметът на Община Самоков Георгиев, председателят на ОбС Силвия Стойчева, както и народни представители от нашия избирателен район – Радослав Стойчев, Красимира Ковачка и Димитър Делчев. За приноса в борбата с полиеомиелита беше връчено отличието „Пол Хариес” на Райко Масларски. Това е седмо поред подобно признание за цялостната благотворителна работа на клуба, връчва се на хора, които за каузите на Ротари даряват в рамките на една ротарианска година хиляда долара.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close