ОбществоРазвлечения

Ротари клуб и децата от ОУ „Христо Максимов” с послания срещу насилието в училище

Самоков 365

Ротари клуб-Самоков и учениците от начален етап в ОУ „Христо Максимов” отбелязаха съвместно Деня на розовата фланелка. Началото му е поставено като ответна реакция на инцидент, възникнал в канадско училище през 2007.

Ако за едни пребиваването в класната стая е изпълнено с приятни и незабравими спомени, за други се превръща в истински кошмар. Тормозът в училище е проблем, който непрекъснато ескалира. Всяка следваща година все повече ученици го честват, идвайки в училище с розови фланелки и дрехи, на които пише „Тормозът спира тук” и „Ден на розовата фланелка”. Скоро инициативата се подема и от хиляди училища по целия свят. За първи път в България се отбелязва през 2012 г.

С прегръдки, песни и танци малчуганите от ОУ „Христо Максимов” показаха, че разбирателството е възможно. В знак на съпричастност те поздравиха всеки един от учениците си, своите преподаватели и представителите на „Ротари клуб”. Инициатор и организатор е младата дама Гергана Вардарова – отговорник на МБЧК за 6 район в София. Тя разказа за възникването на инициативата и смисъла, който крие отбелязването на  подобни дни. Срещата завърши с обща снимка за спомен, а най-важното послание от нея беше „Не на насилието и тормоза  в училище!”

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close