ОбществоРегионални

Росица Мирчева от СК „Чамкория” триумфира с две първи места за купа „Капи” и „Пирин”

Анелия Балабанова

Великолепно представяне записа състезателката на СК „Чамкория” – Росица Мирчева, която успя да завоюва две първи места на проведените през почивните дни състезания – купа „Капи” и „Пирин”. В дисциплината гигантски слалом тя успя да надделее над конкурентите си. Състезанията се провеждат в чест на Димитър Думанов – Капи, който остава в историята като един от най-изявените скиори на Банско. Той е дългогодишен национален състезател по ски-алпийски дисциплини, постигнал значителни успехи в България и чужбина. След трагичната смърт на Думанов негови приятели и близки решават в негова памет да учредят и организират ежегодно състезание по ски-алпийски дисциплини за деца. Първото издание е през месец април 1998 г. в местността „Шилигарника”, в което участват само деца-скиори и ветерани от Банско. От следващата година купа „Капи” влиза в националния календар от състезания по ски-алпийски дисциплини за деца на БФСки. В поредното издание на турнира, Косара Гущерова от СК „Боровец” се класира шеста. Топ 20 попаднаха още две от съотборничките й – Ивана Василева е на 11-то място, а Виктория Иванова – 13-та. Добро представяне записа и Вероника Гендел от СК „Чамкория”, която е 14-та.

При момчетата Георги Бързанов от СК „Боровец” застана победоносно на 2-рото място. Владимир Кърнолски от СК „Чамкория” е пети, а Георги Ковачки /СК „Боровец”/ – шести. Извън почетната десетка останаха Сотир Велчев – /СК „Боровец” /, който е 11-ти, Дейвид Славчов от „Чамкория” -12-ти и Александър Бързанов  /СК „Боровец”/ -19-ти. При момичетата старша възраст Мартина Иванова /СК „Боровец/ е 3-та, а Кристина Георгиева /СК „Боровец”/ – осма. Самоковски представители имаше и при момчетата старша възраст. Мартин Ярловски от СК „Боровец” се класира четвърти, а неговият адаш – Мартин Маринов от СК „Чамкория” е 10-ти. 11 остана Георги Ангелов от СК „Боровец”, а 15-ти – Красимир Вададжийски от СК „Чамкория”. Доста от самоковските надежди в ските повториха добрите си класирания в деня на женския празник, когато се проведе купа „Пирин”. Освен първото място на Росица Мирчева, Мартина Иванова  /СК „Боровец”/ стана четвърта в гигантския слалом при момичетата старша възраст. При момчетата Мартин Ярловски /СК „Боровец”/ е пети. В по-малката възрастова група Георги Бързанов /СК „Боровец”/ е трети, а непосредствено след него се нареди Владимир Кърнолски /СК „Чамкория”/ със завоювана 4-та позиция.

Погледите на състезатели и треньори са насочили погледите и усилията си към предстоящите състезания – купа „Петър Попангелов-старши”, „Мемориал на шампионите”, „Чамкория джуниър”” и ДП за деца, които ще се проведат на Боровец. Не е изключено заради върлуващите вируси някои от тях да бъдат отложени и с изместени дати.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close