ОбществоРегионални

„Розова Коледа“ – триумфът на надеждата

Мария Галчева

rozowa-koledaИма едно вечно правило в живота на човек – бъди добър. Без повод, обстоятелство, причина. Няма нищо по-ценно от добротата и от дарената надежда – това беше посланието, отправено на коледния благотворителен бал „Розова Коледа“, организиран от Сдружението на жени с онкологични заболявания и техните сподвижници “Сили имам да се боря”. За Елица и Анита Симитчиеви това беше един наистина емоционален момент, който те споделиха с всички, отзовали се на тяхната благотворителна покана.

Розовият цвят, заключен в заглавието на събитието, е взаимстван от цвета на панделката, която символизира борбата с рака на гърдата. Той е символ на надеждата и добротата. Идеята за благотворителния бал се ражда в разговор с Татяна Костова, старши учител в ОУ“Св. Св. Кирил и Методий“ и тази година се посвещава на 2 каузи.

Първата кауза е посветена на безплатните профилактични прегледи, които ще протекат в края на януари и в началото на февруари 2017 година. „Много е важно да се говори открито и без притеснение за реализирането на rozowa-koleda3профилактичните прегледи, защото тенденциите, които се наблюдават в Самоков от направените вече прегледи са доста тревожни.“, сподели Елица Симитчиева.

Втората кауза е в името на Елеонора Пашунова – една дама,част от екипа на сдружението, чийто живот се преобръща след зловещата катастрофа на магистрала „Тракия“ край Вакарел. Елеонора е жената, която оцелява, но в нея тя загубва съпруга си. Сега й предстои период на продължително възстановяване, а има две дечица, за които трябва да се грижи.

rozowa-koleda-gabi„Важно е, че всеки един, когото поканих, е тук“ – каза Елица пред „Самоков 365“ и изрази намерението си този бал да се превърне в традиция. „Отзоваха се доста хора от бизнеса.“, допълни Анита, за която денят на коледния бал е тържество на
силния дух и празненство на волята да надвиеш болестта.

Двете сестри, които в момента са ядрото на Сдружението, посрещаха своите гости в ресторанта на хотел „Арена“, а специалното участие на вечерта беше поверено на rozowa-koleda4ученици от ОУ“Св. Св. Кирил и Методий“, които украсиха малка коледна елха с красиви пожелания, рецитираха стихове, изпълниха кратка фолклорна програма и показаха музикалните си умения, свирейки на китара.  Габриела Даганова, самоковската гордост в предаването „Пееш или лъжеш“, също беше част от изнена
дата за гостите. Тя изпълни няколко парчета, с които показа за пореден път уникалния си талант. Танцова група “Пиринци“ повиши градуса на настроението с изпълнение на народни танци.

 

 

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close