ЗлободневноОбществоРегионалниСамоков

Родители се питат: Ще има ли легнали полицаи пред ДГ „Звънче“?

„Самоков 365“

Притеснени родители си задават въпроса: „Ще има ли поставени легнали полицаи пред  детската градина „Звънче“? Повод за тревогата им е карането с несъобразена скорост по ул. „Проф. Васил Захариев“, където се намира детското заведение. В момента то не е посещавано от малчугани поради извънредната обстановка в страната, но от 1 юни родителите отново ще водят децата си там.

„По тази улица се лети с бясна скорост ежедневно. Правят се изпреварвания на няколко автомобила, без никой да се съобразява, че в близост е детска градина и може да изскочи някое дете“, сигнализира една от майките Рени Савова. Нейното дете посещава същата ДГ „Звънче“ и тя самата е ставала свидел многократно на безобразното шофиране по същата улица, която се намира в близост до РУ – Самоков. Отделен остава въпросът за неправилното паркиране, отново на метри от полицията.

По думите им миналата година родителите, подкрепени от директорката на ДГ „Звънче“, подават сигнал в полицията и в Община Самоков, че е наложително поставянето на легнали полицаи с цел да се намали скоростта на автомобилите. До този момент искането им не е уважено от страна на институциите. От общинска администрация поясниха, че ул. „Проф. Васил Захариев“, заедно с ул. „Търговска“ спадат към републиканската пътна мрежа.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close