ОбществоРазвлеченияРегионалниСамоковСъбития

„Ритъмът на планината“ събира различни активности и работилници в Крайречния парк тази събота

Анна Манова

„Ритъмът на планината“ и тази година събира на едно място различни активности и работилници под открито небе. Събитието ще се проведе в първата събота на месец септември /07.09.19 г./ в Крайречния парк.

Организатори на младежкия фестивал са Liberty Records в лицето на Анри Хаджийски, Младежки парламент – Самоков и Йоана Механджийска. Осъществява се с подкрепата на Община Самоков и Фондация SEED.

В рамките на съботния ден малки и големи участници могат да се включат в различни дейности като танци, музика, рисуване, готвене. Всички занимания ще започнат в 16:00 часа на 7 септември. Тазгодишното мероприятие, което традиционно се провежда в края на септември, е изтеглено в първата събота на месеца и в него активно участие ще вземат доброволци от четири държави – Румъния, Македония, Италия и Испания. Те са част от младежки обмен, осъществяващ се в град Самоков. По този начин ще се осъществи мултикултурна среда, в която лица от различни населени места ще се запознаят с активностите в града.

В пространството на Крайречния парк ще бъдат разположени разнообразни работилници, чрез които се дава възможност на повече хора да покажат таланта си и да се докоснат до алтернативно изкуство. В програмата ще се включат грациозните момичета от танцово студио „Кати денс“, с хореограф Катрин Митева. Участие във мероприятието, провеждащо се в подножието на Рила планина, ще вземат и танцьорите на Борислав Искрев от ФТА „Самоков“. Така на едно място ще се срещнат съвременните танци и традиционния български фолклор. Изненадата тази година в програмата е участието на г-жа Елена Сердарева, преподавател в ПГ по туризъм. Тя ще подготви щанд, в които малчуганите могат да участват в приготвянето на вкусни сандвичи и плодови шишчета, които да „инжектират“ необходимата доза енергия за участие в останалите работилници. За по-артистично настроените ще има и специално пригоден кът с графити. В заниманията ще се включи и школата по изобразително изкуство под ръководството на Иван Шуманов. Друго ново е участието на младия самоковец Благовест Главев, кондиционен треньор на „Рилски спортист“. Той ще предложи интересни тренировки за здраво тяло и дух.

След емоциите на чист въздух, в комбинация с красивата рилска природа, организаторите за финал на деня са подготвили парти в Хъба от 21:00 часа, с участието на Джами. Музикалната част от „Ритъмът на планината“ тази година ще бъде на 21 септември /събота/ и отново ще завърши с афтър парти в Хъба.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close