РегионалниСамоковСпорт

Рилски разпуска играчите

Бойко Йорданов

Във връзка с все повече усложняващата се ситуация с COVID-19 ръководството на Рилски спортист е взело решение да разпусне играчите си. Това съобщава лично президентът на клуба инж. Петър Георгиев.
В интервю пред www.bgbasket.com г-н Георгиев казва:
“Заминават си всички чужденци. Утре ще затворят границите на САЩ и какво ще правим после с тези момчета? И българите и те ще са свободни, след като си оправим договорните взаимоотношения. Играчите е важно да мислят за себе си при подписване на договори. Който не е плащал данъци, такси, те ще имат проблеми, при нас няма да има. Никой няма да бъде ощетен в Рилски спортист. Всичко ще бъде изпълнено по договорите. Ние си отговаряме за играчите. Затова искаме и да ги освободим, за да не тежат после здравословно на съвестта ни, ако не дай си Боже, нещо се случи. Треньорите в школата също ще бъдат подсигурени. Който си е плащал данъците редовно, осигуровките, няма да има проблем сега.”

Освен това г-н Георгиев споделя още, че за него е по- добре първенството да спре:

“При тази ситуация, това не е моето, това просто е по-разумното мнение. От всички, които говорихме вчера, само аз давам пари, всички останали получават. Оттам са различията, говори се за продължаване май-юни, как се случва това?! Никой не знае кога ще свърши това чудо. Какво да се продължава, пред кого?! Чужденците плачат, искат да си ходят,” коментира ситуацията Георгиев.

“Опитах се да обясня вчера, но всички скочиха срещу мен, все едно се опитвам да правя преврат. Безотговорни хора. Не става дума за АКО, то трябва да се прекрати всичко. Готови са останалите отбори да играят с децата. Другото било в ущърб на баскетбола. А ние не мислим за здравето. Аз съм отговорен човек. И аз искам да продължаваме, но имам глава на раменете си”, заяви Георгиев.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close