Спорт

„Рилски” прегази „Пея”

basketbolМариян Гребенчарски

Шапки долу! „Рилски спортист” Самоков прегази „Пея” и по този начин се класира за трети път в своята история за финала на Балканската лига. В първия мач самоковци отстъпиха като домакини с 62-63 точки. Но във втората среща самоковци изиграха прекрасно второ полувреме и разбиха съперника си с 82-66 точки.

Така общият резултат от двата мача е 144-129 точки в полза на “Рилецо”. Самоковци чакат съперника си от двойката „Кожув Гевгелия” и „Сигал Прищина”. Финалът ще бъде в същия формат като полуфиналите – разменено гостуване, а загубилите от тези двойки няма да играят за третото място. Това е третият финал за „Рилски” в турнира. В първото му издание през 2009 тимът стана шампион, а през 2011 загуби от „Фени Индустри” и остана втори.

Първата част беше с много размени на водачеството. В края на периода „Рилски” излязоха с лека преднина 19-16 точки. Домакините изравниха резултата на няколко пъти през втората десетка, но самоковци се оттеглиха на почивката с преднина от 5 точки 40-35. След полувремето баскетболистите на Росен Барчовски излязоха още по-нахъсани за крайния успех и съумяха да увеличат преднината си – 66-51 точки. Тук трябва да отбележим страхотната игра на Върнън Тейлър, който допринесе изключително много за крайния успех. През последните десет минути „Рилецо” се откъсна с повече от 20 точки, за да си осигури категорична победа – 82-66 точки.

За „Рилски спортист” Жарко Ракочевич регистрира 22 точки, 11 борби и 5 асистенции. Върнън Тейлър добави 19 точки и 5 борби, а Джулиън Норфлийт отбеляза 14.

За „Пея” Доминик Уайз регистрира 17 точки и 9 асистенции. Албан Весели добави 16 точки,а Йозо Бъркич завърши с 14 точки.

 

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close