Спорт

Ридо отново ще бъде домакин на офроуд

ridoМариян Гребенчарски

Самоков редовно домакинства на състезания от стила 4х4. На 21 и 22 март на Мотополигон „Ридо”, ще се проведе „Самоков 4х4 Екстрийм 2015”. На 20 март ще се подготви трасето, а боксът ще бъде на паркинга на хотел „Арена”.

За участие в класирането на веригата екипажите трябва да участват в отделните състезания с един и същ пилот.Навигаторът може да е различен. Автомобилът също може да е различен, но той не може да участва в състезанията от веригата с друг екипаж. На всички състезания няма да се допуска един и същи член на екипаж или автомобил да минава по едно и също трасе два пъти.

Технически изисквания – клас Стандартен

Технически изисквания към машините, участващи в състезание по офроуд част от Траялен шампионат „4х4 Екстрийм” клас Стандартен Клас Стандартен–Предназначен е за стандартни джипове. Изисквания са диаметърът на гумите се ограничава до 85см. включително, измерен по хоризонталния диаметър. Забранени гуми: тип тракторна и тип бутонка и окачването намашините в този клас може да бъде подобрявано, но изискването е да са с оригиналния за модела тип окачване.

Технически изисквания – клас Модифициран’’

Технически изисквания към машините, участващи в състезание по офроуд част от Траялен шампионат „4х4 Екстрийм” клас Модифициран. Клас Модифициран – предназначен е за модифицирани джипове. Изисквания са гуми диаметърът на гумите се ограничава до 90см. включително,измерен по хоризонталния диаметър,  Рамата, купето намашините в този клас могат да бъдат модифицирани, но трябва да имат рама и фабрично купе или оригиналната самоносеща конструкция.

Технически изисквания – клас Прототип

Технически изисквания към машините участващи в състезание по офроуд част от Траялен шампионат „4х4 Екстрийм” клас Прототип. Клас Прототип – предназначен е за прототипи. Изисквания са диаметърът на гумите не е ограничен,а рамата, купето, носещата конструкция машините в този клас могат да бъдат модифицирани свободно. Местата за буксиране и вдигане на джипа трябва да са маркирани в червено или оранжево.

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close