Слайд категория

Рецидивист с чувство за хумор подаде сигнал за бомба

telСамо преди седмица злосторникът бил задържан за кражба

Тази седмица в оперативната дежурна част на РУП- Самоков чрез спешен телефон 112 се получил сигнал за поставена бомба в жилищен блок в кв.“Самоково“. Веднага на място били изпратени полицейски екипи, които извършили щателна проверка на посочения блок и района около него.

Не било открито нито взривно устройство, нито други съмнителни вещи и багажи. Проследявайки номера на мобилния телефон, от който постъпил сигналът, криминалистите за броени минути установили самоличността и местонахождението на автора на злоумишленото обаждане.

37-годишният И.И., известен на полицията, бил задържан в местна кръчма във видимо нетрезво състояние. Изяснило се, че докато се черпел с друг криминално проявен самоковец И.И., внезапно решил да се „пошегува“ с полицейските служители, съобщавайки им за поставена бомба в блока, в който живеел.

Светкавичната реакция на униформените обаче го сварила неподготвен и  минути по- късно, както си пийвал в кръчмата, бил задържан и отведен в ареста. След доклад на материалите по преписката пред районна прокуратура Самоков за подаденото заблуждаващо съобщение  му  е съставен акт по чл. 28, ал. 1 от Закона за националната система за спешни повиквания с единен европейски номер 112.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close