Регионални

Рецепта за щастие получиха учениците от ПТГ „Никола Вапцаров“

На 19 април лекторите от благотворителната инициатива „Бъдители“ гостуваха в ПТГ „Никола Вапцаров“ по покана на Ротари клуб – Самоков, директора на училището – инж. Георги Велев и преподавателката Цветелина Николова.

Събитието се проведе в  ПТГ „Никола Вапцаров“, а целта му е да вдъхнови младите хора. Темата на лекцията бе „Рецепти за професионално и лично щастие“, а гост-лектори – Биляна Панталеева – основател на инициативата „Бъдители“ и бизнес обучител, Еленко Ангелов автор и психолог, доц. д-р Наталия Футекова – управляващ съдружник в софтуерна компания  и основател на образователна организация ERP Academy.

Срещата откри Биляна Панталеева, която разказа за трудностите и успехите по своя път. Доц. д-р Наталия Футекова пък предаде своя ентусиазъм на младите хора, апелирайки ги да следват мечтите си без да забравят кои са и от къде са тръгнали. Кулминацията на срещата бе появата на психолога Еленко Ангелов, който успя да задържи вниманието на учениците докрай със забавни разговори, музика, дори и песни. От „Бъдители“ подариха по сертификат на Ротари клуб и г-жа Цветелина Николова като последователи на мисията да вдъхновяват.

Лекторите, които гостуваха в самоковското училище са успешни, реализирани и дейни личности, които имат какво да предадат нататък. Основателката на инициативата „Бъдители“ Биляна Панталеева,  разработва и провежда обучения по личностни и търговски умения, успешни взаимоотношения с клиенти, провеждане на преговори и договаряне. Тя е гост-лектор в УНСС, ВУЗФ и други. Работи съвместно с организации по проекти, насочени към образованието, предприемачеството, професионалното ориентиране и развитие на млади таланти. Еленко Ангелов е известен със своите познания по приложната психология и силата на мисълта. Автор е на множество книги и статии в социалните мрежи. Обучава в ораторство и презентационни умения министри, политици и бизнесмени.

Доц. д-р Наталия Футекова участва в различни инициативи в подкрепа на образованието, културата и предприемачеството. Организатор и председател е на журито на класация „Новатори в образованието“.

Всички те имат за цел да вдъхновят младите хора и да им покажат колко важно е поставянето на цели и тяхното изпълнение.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close