БоксИнтервюРегионалниСпортСпорт

Републиканският шампион по бокс Иван Стаменов: Ако тренираш здраво, това си проличава

Илиян Чалгънов

Иван Стаменов спечели поредна титла в държавното лично първенство по бокс за младежи в Русе и доказа, че упоритото следване на мечтите и здравите тренировки винаги дават резултат. Той е безспорен шампион в категорията си и продължава да пише история за своя клуб „Самоков“.  Повече за състезанието и съперниците си от самия него.

Какви са твоите впечатления от организацията и състезанието, в което ти стана шампион в категорията си?

Организацията беше на доста високо ниво. Откъм съперници имаше категории с много малко състезатели, като в моята имах само един по-силен противник. Като цяло домакините се бяха погрижили за всичко.

Защо според теб твоите съотборници отпаднаха още при първите си опоненти?

Една от причините е липса на време за тренировка, а и може би нямат голям хъс и желание. Може да се каже, че се явиха неподготвени и това изигра своята роля. Ако тренираш здраво, това си проличава.

Състезателната година за теб започна обещаващо.

Да, започнахме годината много добре. Стартирахме още в Ямбол с една победа и една загуба. Мисля, че тази година е доста успешна за нашия клуб.

Тъй като ти си на седемнадесет години и все още не се състезаваш в категория мъже, кога ще имаш това право?

Аз и сега имам право да се състезавам при мъжете, по предпочитам да направя 18 и тогава. Там нивото е много по-високо, съперниците са много силни и се играе без каски.

Какво предстои за теб оттук нататък? Има ли предвидени състезания с твое участие?

Държавни състезания има чак през юни. Преди това ми предстои лагер, където ще се подготвяме за Европейското. Искам да благодаря на всички спонсори, който продължават да ни подкрепят безрезервно.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close