ОбществоРегионалниСамоков

Ремонт и облагородяване затварят от днес ул. „Абаджийска“

„Самоков 365“

От днес ще бъде затворена за движение улица „Абаджийска”. Живеещите в района ще могат да паркират автомобилите си на нея в периода от 18.00 до 7.00 ч. Организацията се налага заради започналите строително-ремонтни дейности, предвидени в строителната програма на Община Самоков.

Започна благоустрояване на пространство около блоковете, западно от ул. „Абаджийска”. Предвижда се обособяване на две зони. В едната ще бъде направена детска площадка. Пространството ще бъде напълно обновено, ще се монтира детско съоръжение с ударопоглъщаща настилка, предвижда се оформянето на свързващи алеи. В зоната ще бъдат монтирани пейки и кошчета за отпадъци. Изграждането на втората зона – кът за отдих на пространството между блок 2 и блок 4 включва оформяне на пространството с алеи. Ще бъде поставена дървена беседка, паркови елементи и декоративна ограда. Строително-монтажните дейности включват и изграждане на нов тротоар от двете страни на улицата, както и от двете страни на блоковете.

С цел облекчаване движението на автомобили на кръстовището на ул. „Търговска”, „Абаджийска” и. „Ген. Веляминов”, ще се извършат строително-монтажни работи, които включват промяна на отделни елементи. Предвижда се изграждането на пътен „остров” с цел оформяне на т-образно кръстовище между ул. „Търговска” и ул. „Ген. Веляминов”. Ще се създаде нова еднопосочна улица с нови паркоместа. Ще бъде изградено пространство за автобусите на градския транспорт от южната страна на ул. „Търговска” и разширяване в дълбочина на съществуващия паркинг, както и поставяне на нова спирка.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close