ОбществоРегионалниСамоков

РЕКОРДНО! 1000 пакета раздадоха доброволците от „Бъди човек”- Самоков за Коледа

Анна Манова

Доброто е заразно, това доказаха всички доброволци, които ежегодно се включват в благородната инициатива „Бъди човек” в Самоков. Тази Коледа бе достигнат своеобразен рекорд с раздадени 1000 хранителни пакети на хора в нужда от цялата община.

Седмица преди най-светлите християнски празници, добротворците от кампанията събираха хранителни продукти от първа неoбходимост в едно от помещенията в зала „Арена”. За кратък период от време те успяха да набавят множество консерви, колбаси, кори, плодове, лакомства и стаята се оказа тясна за всички продукти. В рамките само на няколко дни те успяха да комбинират всичко в индивидуални пакети и да ги раздадат на социално слаби хора в града и селата на 21 декември. Идеята на организатора Радослав Христов и неговите помощници бе тези базисни неща да достигнат до хората малко преди Бъдни вечер и по този начин да ги зарадват и да ги накарат да  почувстват подкрепата. Истината е, че голяма част от хората вече познават лицата на кампанията и ги очакват с надежда, усмивка и блага дума. За втора поредна Коледа в местната кампания се включва и популярната българска актриса Луиза Григорова. Тя бе придружена от нейния съпруг.

През последните няколко години „Бъди човек” се превърна в устойчива и успешна инициатива за нашия град, в която вярват и се включват множество хора.За сравнение през 2015 година успяват да направят и раздадат 250 пакета, през 2016 – 290, през 2017 броят на зарадваните домакинства е 400, а миналата Коледа бяха направени и раздадени 650 пакета. Често в кампанията се включват ученици от различни самоковски училища заедно с техните учители.

„Успешността да кампанията се дължи именно на лицата, които участват в нея. Не мога да скрия вълнението си от това, че успяхме да направим и раздадем 1000 пакета. Много съм благодарен на всички. Коледа е за споделяне, за добри дела, за това да накараш някой да се почувства специален. Пожелавам весела Коледа и една успешна Нова 2020 година!”, сподели Христов.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close