Обща категорияОбществоРегионалниСамоков

Рекордно! Петата коледна кампания „Бъди човек” зарадва над 650 домакинствa

Анна Манова

Петата благотворителна коледна инициатива „Бъди човек – Самоков” премина при голям интерес. В реализирането й през този декември се включиха множество доброволци, което я превърна в най-успешната до този момент. Свидетелство за това са раздадените над 650 хранителните пакети на социално слаби хора, пенсионери в Самоков и околността.

Идеята на кампанията е тя да достигне до сърцата и домовете на нуждаещите се хора дни преди най-семейните празници Бъдни вечер и Коледа. И те да почувстват, че някой е помислил за тях и им е осигурил базови хранителни продукти, за да може да наредят трапезата си и да изживеят чудото на тези празници. Но за да може това да стане факт са необходими хора, които знаят, че истината се крие в малките неща и в обединените усилия. И колкото повече души повярват в това, толкова по-мащабна става и кампанията. Не се изисква много да бъдеш човек. Или както споменава главният „виновник” акцията  „Бъди човек – Самоков” да е най- мащабната  и успешната в страната Радослав Христов, за това са необходими повече доброволци, които да са добрият пример и да могат да привлекат още хора, готови да помагат. В тазгодишната коледна кампания се включиха множество млади хора, но сред тях имаше и пенсионери, които макар живеещи с минимални доходи са отделили от оскъдния си бюджет, за да станат част от благотворителността. В коледната кампания в Самоков стана част и младата българска актриса Луиза Григорова, която помогна на Радослав в разнасянето на част от пакетите.

В дните между 19-21 декември бяха събирани хранителните продукти в стая, предоставена от управителя на спортна зала „Арена” Красимир Димитров. За краткото време помещението беше изпълнено с множество хранителни продукти, които организаторите разпределиха в над 650 индивидуални хранителни пакета. Рекордният брой пакети бяха доставени до домовете на изоставени и социално слаби възрастни хора на 21 декември. Голяма част от хората очакват с нетърпение доброволците, с които вече се познават и не могат да скрият вълнението си. Инициативата „Бъди човек” се е утвърдила като успешна и работеща. И не на последно място като една от смислените такива. Организаторът Радослав изрази своята благодарност към всички, които са станали част от нея и това, че броят на доброволците всяка година нараства, което от своя страна увеличава и възможността да се помогне на повече хора в нужда.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close