Култура

Редица събития в Общинска библиотека

библиотекаЗоя Станкова

Литературно утро в Общинска библиотека
Във филиала в IV квартал на Общинска библиотека „Паисий Хилендарски“ беше проведено литературно утро, посветено на 180-годишнината на Марк Твен, а участие с него взеха второкласниците, възпитаници на госпожа Попова и госпожа Малинчева от основно училище „Св. св. Кирил и Методий“.
Марлена Станоева и Милена Бичакова бяха подготвили презентация за живота и творчеството на писателя, а също и викторина, в която малките посетители на библиотеката се бориха да разпознават герои от книгите и случки от живота на писателя.
За пореден път най-малките читатели имаха възможността да се забавляват и да учат нови неща, както и да споделят това, което вече знаят в детската библиотека.

Владимир Малинов извиси глас в библиотеката
Оперният певец Владимир Малинов изнесе концерт в Общинска библиотека „Паисий Хилендарски“, със съдействието на Руския клуб.
Малинов представи пред самоковска публика арии от оперети и популярни руски песни, а читалнята се оказа тясна за всички гости на мелодичната и задушевна вечер.

Изложба на бижута в библиотеката
Николина Георгиева подреди своята трета изложба в Общинска библиотека „Паисий Хилендарски“.
Тя ръчно изработва подредените бижута с желание и усърдие, а всеки, който проявява интерес ще може да ги види експозицията до края на годината, до когато ще остане подредената на 30 ноември изложба.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close