Боровец

Регионалният съвет за развитие заседава в Боровец

SavetСамоков 365

На 25 и 26 септември в Боровец, се проведе заседание на Регионалния съвет за развитие на Югозападния район. Заседанието беше открито от областният управител на Софийска област –  Юлиян Леков, който е и председател на Регионалния съвет за развитие на Югозападния район , а деловата част беше водена от  Даниела Бакърджиева –заместник-областен управител на Софийска област.

През първия ден беше представена националната политика по изменение на климата и бяха обсъдени проблемите, свързани с изменението на климата и предприемане на мерки на регионално ниво в Югозападен район. Дискусия се разви и по темите за източниците за финансиране на мерки за преодоляване на неблагоприятното въздействие от изменението на климата и свързаните с тях значими проекти на територията на Югозападен район. Представени бяха целите и дейността на Агенция за регионално развитие на Рила и бяха разгледани посланията към местната общност от региона свързани с проект “Рила-кандидат за геопарк”.

През втория ден от заседанието на Регионалния съвет за развитие на Югозападния район имаше дискусия по изготвянето на последваща оценка на Регионалния план за развитие на Югозападен район за периода 2007-2013 г.Обсъден и приет беше проект на Годишна индикативна програма за дейността на Регионалния съвет за развитие на Югозападен район за 2015 г. По темата докладваха  Бойка Павлова – областен управител на област Перник и  Живка Такева – Първанова – заместник – областен управител на област София. Представена беше оперативна програма по Фонда за европейско подпомагане на най- нуждаещите се лица за периода 2014 – 2020 г.

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close