Политика

РБ с кандидатура за кмет, листата – в очакване

chilingirovАнна Манова

На провелата се кръгла маса във вторник вечерта във връзка с антикорупционния закон, на която присъства и лидерът на ДБГ Меглена Кунева, стана ясно, че партията все още не е готова с листата си в град Самоков. Припомняме, че крайният срок за оповестяването й и нареждането на кандидатите е 22.09.15 г.

Чуха се предложения от симпатизантите на партията, че кандидатът за кмет, всъщност трябва да отстъпи лидерството си в листата. Кунева обясни, че местните избори са голяма тема и е от изключително значение, че партията има единна регистрация и кандидат за кмет в лицето на Борислав Чилингиров, останалото зависи от мястото, където се намира дадената структура. На места това своеобразно разделение сработва, а на други – не.

„Целите на РБ е да работи единно за решаване на проблемите на града. Това е и основна задача, както и да бъдат поставени решенията за тях. Ако това стане, аз ще бъда доволен. Смятам, че кандидатът за кмет трябва да е и водач на листа. Останалото е обречено на провал. Все още не е ясна листата, но държа тя да е съставена от достойни хора”, сподели пред медиите Б. Чилингиров.

„Преференцията е начин да се предложи мир в РБ, а не опит за война”, каза в заключение на темата вицепремиерът Меглена Кунева.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close