Слайд категория

„Рали България 2013“ настъпва в Самоков!

 За първи път Самоков ще бъде домакин на „Рали България 2013“, измествайки Боровец като традиционен домакин на най-чакания за лятото автомобилен форум. Състезанието ще се проведе в рамките на три дни, като два от етапите ще бъдат на територията на нашата община.

В петък, в 17.00 часа, ще бъде даден церемониален старт пред общината, а специалният етап в града ще бъде с начало 20.00 часа. Трасето преминава през възлови за Самоков точки – болницата, оттам през кв. „Самоково“ – след това новият мост при „Самоковска Комуна“, булевард „Искър“, стадиона на кръговото. Финалът ще бъде на VI район.

През втория ден трасето включва отсечката Белмекен-Мухово. В неделя финалът ще бъде отново в Самоков. Началото се поставя в 9.00 сутринта, като състезателите ще преминават през Бели Искър – Боровец -Радуил и Гуцал. Награждаването на „Рали България 2013“ ще бъде на площад „Захарий Зограф“ от 16.30 часа.

Добрата организация на любителското дамско рали „Осми март“, което се проведе под егидата на „Самоков 365“ и БФАС даде тласък на идеята за домакинството на Самоков на „Рали България 2013“. Това е още едно признание за организаторите на дамското „Осми март“.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close