Седмицата

Рали „България“ стартира за трета поредна година от Самоков

rali BG 2014Христиана Видинова

За трета поредна година рали „България“ ще запали автомобилни страсти в Самоков. За трета поредна година всеки един автомобилен фен ще има възможност да се докосне до състезателите, да вземе автографи от тях, да чуе рева на двигателите и да стане част от едно незабравимо състезание, а именно най-големия автомобилен форум в България.  За сезон 2015, 46-ото издание на рали „България“ ще сложи началото на най-важните битки за титлата в Европейския рали Трофей (ERT). Стартът ще бъде на 17 юли и има коефициент 4 за втория по сила рали шампионат в Европа. Състезанието тази година е в памет на бившия председател на СБА и дългогодишен председател на БФАС, а след това и почетен председател на федерацията – Георги Янакиев.

Начело с Янакиев рали „България“ се нареди сред най-големите ралита в съвременния формат на Европейския рали шампионат (ERC), а през 2010-та година стана и кръг от Световния шампионат (WRC) – състезание, което бе спечелено от 9-кратния световен рали шампион Себастиен Льоб.

От средата на 80-те години рали „Албена“ също бе част от най-големите европейски ралита и се провеждаше до 2001 година, когато бе и последното му издание.

От 2002 година насам щафетата пое рали „България“ с център к.к. Боровец, а след това център на ралито стана градът ни.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close