Спорт

Ралиспринт САМОКОВ в неделя

Официалното откриване на рали сезона ще бъде в Самоков – на 22 февруари /събота/ от 20.00 часа в зала “Арена Самоков”. Ще бъде представен спортният календар на БФАС, ще бъде отслужен водосвет за успешен сезон и ще бъдат представени състезателите в ралиспринта, който ще се проведе на 23 февруари / неделя/ от 9 до 15 часа на трасето Бели Искър – Боровец. Кметът на общината Владимир Георгиев е председател на Организационния комитет.
ralisprint samokov

Ралиспринт състезанията са известни със своята икономичност на средства и обикновено се провеждат в два дни. Като в първия ден е опознаването на трасето, административната проверка и техническия преглед. През втория ден е откриването на състезанието, старта и финала. Състезателните километри на Ралиспринт шампионата ще бъдат миниум 30 км. и максимум 50 км. Идентично с ралитата и тук ще има необходимата документация като  – допълнителен регламент, програма, часови график, план за сигурност, пътна книга,  и всички номера и плаки за автомобилите.  Организирането на този род състезания от финансова гледна точка ще бъде около бюджета, необходим за организиране на кръг от високопланинския шампионат.  Препоръчва се трасетата на скоростните етапи да бъдат карани по два или три пъти в зависимост от конфигурацията само в едната посока. Напоследък е доста атрактивно да има скоростен етап в населеното място или курорт, където е центърът на надпреварата. Има доста места с добри трасета, инфраструктура и условия  в България, които са потенциални ценртове на Ралиспринт състезания.

За Ралиспринт САМОКОВ ще бъде използван изключително компактен и атрактивен маршрут, добре познат на повечето състезатели и фенове от рали България, а именно скоростния етап „Бели Искър” край едноименното село. Дължината на състезанието ще бъде около 140 км. от които 25 км. скоростни етапи. В град Самоков ще бъде локализиран щаба, сервизният парк в комлекс зала АРЕНА САМОКОВ, който ще е изключителната атракция за публиката.

С намалените в голям процент разходи необходими за участие в този род състезания, се привлеча интереса на много клубове, участващи във високопланинския шампионат. Интересните къси трасета и компактни маршрути на състезанията привличат повече и повече публика и фенове на автомобилния спорт.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close