ОбществоРегионалниСамоков

Райово отново е за пример! Великденската украса на центъра радва жители и гости

„Самоков 365“

В самоковското село Райово се готвят за Великден. От няколко дни на центъра вече е аранжирана красива украса, която радва жители и гости. Това не е първата впечатляваща идея в селото. Припомняме, че покрай коледните празници, инициативен комитет събра средства и успя да закупи осветление, да накичи елха и да направи центъра на Райово да грее в празнична украса.

Идеята за великденска украса е на младата дама Нели Василева и е от миналата година. Още тогава тя получва подкрепа от страна на председателя на читалището в селото Силвия Георгиева. Тя осигурява голямото червено яйце, което е символ на празника и както повелява традицията е първото, което трябва да бъде боядисано във всяка една къща за здраве и берекет. В инициативата на драго сърце се включва и общинският съветник Радослав Христов, който подсигурява голяма част от великденските фигури.

Тази година идеята центърът на селото да бъде празнично направен, за да създава още повече настроение, е доразвита. От организирания съвместно с читалището в с. Райово базар за продажба на мартеници, са събрани допълнителни средства за закупуване на украсата с живи цветя и други интериорни подобрения. Но организаторите не спират дотук. А замислят голям конкурс за козунаци и красиви великденски яйца, в който могат да се включат участници от цялата община. Предвидени са атрактивни парични и предметни награди. Ще има изненади за децата. Събитието е планувано за някой от великденските дни и ще се проведе на площада в селото.

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close