ОбществоРегионалниСамоков

Райко Масларски: Водачът на коалицията ни Данаил Георгиев ще има приемна в Самоков. Готови сме за нови избори

Aнна Манова

Изборите приключиха, преговорите продължават. Съставянето на ново правителство все още е под въпрос. Всяка една от политическите сили, която успя да влезе във властта, счита себе си за победител.

Коалиция „Изправи се! Мутри вън!“, която в последствие смени името си на „Изправи се БГ! Ние идваме!“, имаше двама самоковски представители в листата си за 26 МИР София област. На трета позиция бе общественикът Райко Масларски. Коалицията спечели около 4000 гласа в София област и около 500 в Самоковска община. Масларски успя да събере над 200 преференции.

Срещаме се с Райко Масларски за една кратка равносметка за това какво се случи след изборите на 4 април и 11 юли.

Тази година българите гласуваха два пъти. Какви бяха приликите и разликите между двата вота за Вашата коалиция?

Приликите са, че имахме два избора. Разликата е, че при летния вот вкарахме един човек от София област. Това е нашият водач Данаил Георгиев. Това е голямо постижение за нашата малка коалиция, която е много ярка със своите представяния на ниво протест и парламент.  Коалицията внесе 31 законопроекта и проекти за решение в полза на обикновените хора, започна очакваната ревизия. Показа, че няма да отстъпва от дадените обещания. Смятам че дадохме най-добите предложения, които са пропорционално на участниците в коалицията.

По отношение на организирането на изборите на 11 юли мога да кажа, че беше значително по-лесно. Отчетността беше по-добра, действителните гласове – също. Притеснението на много националисти бе, че ще дойдат много гласове от Турция, което не се случи. Повече гласове от чужбина са от  Европа и САЩ, като по този начин дадохме възможност на наши съграждани, които вкарват над милярд лева годишно за своите близки и икономията, да участват във вота.  Неправилно е игнорирането на тези хора.

Междувременно коалицията смени името си…

Смяната на името е ПР ход. Но това не е най-важното. С чувство за хумор приемам всички промени от този род.

Какъв е коментарът Ви за резултата на „Изправи се!“ в Самоковската община?

Считам че кампанията протече спокойно, без излишно напрежение. Аз бях на трета позиция и не акцентирах върху преференциялния вот. Желанието ни беше да имаме в парламента човек от София област. Коалицията „Изправи се БГ! Ние идваме!“ придобива сигурност. Мисля си, че ще се реализираме в този вид дотатъчно добре и на следващи избори. Защото самата ни структура е разностранна, но при нас не се прикрива нищо. Очакванията на много хора са, че ще се разпаднем. Но ние както се разпадаме, така по-добре се представяме. Важно е да видим сега дали ще се реализира едно ново правителство.

На местно ниво много добър резултат показаха от „Демократична България“, където много доста работа свърши водачът Васил Зашкев. Г-н Милушев също взе добър резултат. При наблюдаването на всички секции виждам пак отстъпление от БСП. Изключително ценя младите хора в Самоков, тези които са в Общинския съвет.  Но това са фактите.

Смятате ли, че водачът на коалицията за 26 МИР Данаил Георгиев е запознат достатъчно добре с проблемите на Община Самоков? И ще може ли да съдейства в качеството си на народен представител за тяхното разрешаване?

Данаил Георгиев има поглед за това, какво се случва в Софийска област. В нашата група веднага бе повдигнат въпрос от него след като се свършат най-неотложните неща в парламента да бъдат открити приемни. Включително в Самоков. Временното правителство се справи чудесно. Сега е въпрос да се открие баланс за съставяне на нов парламент. Ако това не се случи сме готови за нови избори.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close